Nieuwe aanpassingen aan het Bodemdecreet eisen dat het vervoeren en verwerken van afval van gestuurde boringen strikt gecontroleerd verloopt, zodat de naspeurbaarheid gegarandeerd kan worden. RDL NV is in België het  bedrijf dat hiervoor een officiële erkenning heeft gekregen.

Om dit bouwafval op een gecontroleerde manier te vervoeren is RDL NV op zoek naar transporteurs. Alleen met RDL NV kunnen zij afval van gestuurde boringen ophalen en naar een erkend verwerkingspunt vervoeren. Transporteurs moeten hiervoor beschikken over een FMS (Fleet Management Systeem) dat de traceerbaarheid via boordcomputer garandeert.

Dankzij een fleetmanagementsysteem (FMS) volgen transporteurs niet alleen de kortste route, maar kan het volledige traject ook getraceerd worden. Zo kan RDL NV de kwaliteit, productveiligheid, aansprakelijkheid en wettelijkheid van het eindproduct tegenover opdrachtgevers, overheden en andere belanghebbenden aantoonbaar maken conform de wettelijke eisen.

RDL NV produceert van dit afval een biologische grondverbeteraar. Ook voor de transporten naar de afnemers van deze biologische grondverbeteraar(bvb landbouwbedrijven) moet de operatie gecontroleerd gebeuren via het FMS systeem. De transporteur kunnen wij dus de volledige keten van het transportgebeuren aanbieden.

Transporteurs die interesse hebben in het uitvoeren van deze transporten en reeds beschikken over FMS, kunnen contact opnemen met RDL NV (info@rdlnv.com.) of 0498-651722 Hendrikx Ronny. Transporteurs die interesse hebben maar hier nog niet over beschikken, kunnen meer informatie opvragen over het fleet management systeem TX-SKY bij onze leverancier Transics.

Reconversiemaatschappij Duurzaam Leefmilieu – RDL NV - is al jaren actief in de sector van infrastructuurwerken en gestuurde boringen. Hergebruik en verantwoord grondstofgebruik staan daarbij centraal om bij te dragen tot een duurzamer leefmilieu. 

Vereist : Fleet management system

Bent u geïnteresseerd? 

Vul onderstaand formulier in voor meer informatie of voor een samenwerking met RDL NV.